Aan de slag met ESP Easy zijn enkele basisstappen nodig. In de meeste gevallen wordt uw ESP-module geleverd met de AT-firmware of de NodeMCU LUA-firmware. We moeten de bestaande firmware vervangen door de ESP Easy-firmware. We bieden een (alleen Windows) flashtool om dit proces gemakkelijk te maken. https://www.letscontrolit.com/wiki/index.php/ESPEasy
1. Download firmware als binair inclusief flash-tool ↓ 2. Sluit de ESP aan op een Windows-pc Gebruik USB / UART of board of aparte USB / TTL-adapter ↓ 3. Schrijf firmware met behulp van flash tool Let op: GPIO moet LAAG zijn om de flitsmodus te activeren ↓ 4. Start ESP opnieuw. WiFi AP "ESP_Easy_0" verschijnt, wachtwoord: configesp (vóór 2.0 heette het AP ESP_0) Als u niet automatisch naar de inlogpagina wordt gebracht, bladert u naar 192.168.4.1 ↓ 5. Zoek naar WiFi-routers en maak verbinding (als u meerdere AP's heeft, verschijnen ze allemaal meerdere keren met dezelfde SSID-naam) ↓ 6. Maak opnieuw verbinding met uw WiFi en voer het IP-adres in dat op het vorige scherm is weergegeven
Advertentie :
Als je dit artikel met interesse hebt gelezen klik dan op Vind ik Leuk .
Voor u een kleine moeite voor mij een compliment.
Alvast Bedankt.
Als je feedback, tips of iets anders hebt,
Aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.
Hallo, ben ook gestart met het werken met de esp bordjes. Ik gebruik de Nodemcu v 3. Het flashen is inmiddels gelukt. Je heb het over Let op: GPIO moet LAAG zijn om de flitsmodus te activeren. Herstarten doet mijn bordje namelijk niet na het flashen. Heeft dat hier mee te maken, zo ja hoe stel je de GPIO laag dan in? Is dit zgn harde reset? (RTS)
Hallo Gert,
Bedankt voor je reactie.
Dat laag maken dat moest je tot een tijdje geleden altijd zelf nog doen maar dat zit tegenwoordig al ingebouwd in de apparaten.
Die ontwikkelingen staan ook niet stil.
Reboot na de flashen gaat nog niet altijd goed daarom even de stekker eruit halen en er weer in plaatsen zal ook goed wezen.